Fjällboholmars fågelholkstävling 2023!

Holk deluxe

Under hösten har ett parti mycket bevarandevärd skog på norra området gallrats med fokus på den biologiska mångfalden och bevarandet av rödlistade arter.
För att göra detta vackra skogsparti till ett ännu mer attraktivt habitat även för våra fåglar utlyser därför samfälligheten en fågelholkstävling där de mest kreativa fågelholkarna vinner ett fint pris och vi hoppas detta kan bli en rolig aktivitet för både barn och vuxna!

Så här går det till:
Bygg en kreativ fågelholk/insektsholk/insektsspa/fågelbad eller något annat som gagnar flora & fauna och montera upp det på valfri plats i vårt nygallrade skogsparti, ta sedan en bild på kreationen och skicka till info(a)samfjallboholmar.se
Juryn kommer bestå av ett antal noga utvalda holkspecialister och holkconnoisseurer och vinnarna annonseras med pompa och ståt på högsommarfesten 2023.
Ett galleri med alla kreationer kommer även att läggas ut på hemsidan.

Var hittar jag skogspartiet?
Skogspartiet är beläget på norra området precis efter ”svackan” vid Tullviksbäcken vid infarten till väg 6, på din vänstra sida om du kommer från kustvägen, strax före de bortre brevlådorna.

I skogspartiet kommer det även anslås informationstavlor för dig som vill vandra runt lite och lära sig mer om de växter och djur som vi strävar efter att bevara och som du finner på platsen.

-Så låt kreativiteten flöda i höstmörkret så våra fåglar får massa spännande nya bostäder att flytta in i under våren!