Vårt område

På vårt område har vi flera gemensamma faciliteter där vår centrumanläggning erbjuder bekvämligheter så som dusch, bastu, tennis och fotbollsplan.

Läs mer om vår historia »

”I Roslagens famn på den blommande ö
Där vågorna kluckar mot strand…”

Evert Taube, Calle Schewens Vals

Havsbad

Klippor

Mot öster breder det öppna Ålands hav ut sig. Temperaturen kan växla snabbt, från 14 till 22 grader på ett dygn i juli. Längs hela kusten löper vackra klippor ner mot vattnet där man kan hitta sin favoritskreva, breda ut sin handduk och bada ifred.

Stranden

Samfälligheten sköter om stranden som ligger nedanför Centrumanläggningen och varje vår rensas den från tång och skräp på våra gemensamma städdagar. Vår vackra strand är ingen offentlig badplats utan ägs privat i en uppdelning mellan Fjällboholmars Samfällighet och Fjälls byamän.

Utanför badplatsen ligger Fjällboholmarna som en skydd mot väder och vind och det är öarna som har givit namn åt vår samfällighet.

Fjällboholmarna

Båtplatser & Fiske

För den fiskeintresserade är klipporna runt vårt område en utmärkt plats för att fiska havsöring på spö och vi har båtuppdragningsplatser tillgängliga för dig som har en mindre båt.

Bredband

Vårt område har bredband installerat via fiber för dig som behöver en riktigt snabb internetuppkoppling.

Pool

Vid Centrumanläggningen finns en barnpool för de allra minsta.

Tennis

Vid Centrumanläggningen finns två tennisbanor fria att användas för medlemmar.

Centrumhuset

Vår centrumanläggning ägs av oss i samfälligheten och sköts gemensamt av ideella krafter i föreningen. Anlägningen erbjuder duschar med dam och herrbastu och en fin tvättstuga med snabba tvättmaskiner och tumlare. På området finns möjlighet för flera aktiviteter däribland, volleyboll, badminton, fotboll och en populär lekplats för barn. Vi har även två asfalterade tennisbanor där våra medlemmar kan boka tennistider.

Under året anordnas många gemensamma aktiviteter med bland annat midsommarfirande och högsommarfest.
Under sommaren kan du och dina barn delta i brännbollsturnering flera gånger varje vecka och vanligtvis anordnas både tennisturnering, bouleturnering och golfturnering. Andra aktiviteter brukar vara “våfflor och vattenkrig” och andra roliga aktiviteter för barn.

Vandring

Roslagsleden löper från Stockholm till Grisslehamn och passerar Fjällboholmar. Den är utmärkt med orange markering runt trädstammar och här går varje sommar tusentals turister som gärna stannar och beundrar vår vackra strand.

Hjälp oss att hålla rent, plocka upp allt skräp efter dig och respektera de boende i området.

På området finns ett nätverk av stigar för vandring i den märkvärdiga urskogslignande naturen och en paradis för dig som gillar vandring och löpning. Gömt i skogen kan man hitta spännande fornlämningar från medeltiden och rester efter gammal gruvdrift.

Läs mer –>

Naturresarvatet

Tullviksbäckens naturreservat inrättades 1974 för att freda lekvatten för öringen, som finns i havet och simmar upp i Tullviksbäcken för att leka. 2019 utvidgades reservatet till att även omfatta det dåvarande Natura 2000-området i Fjällboholmats södra del och dess vackra urskogsliknande natur bjuder på magnifika naturupplevelser.

Läs mer –>

Grisslehamn

Den gamla fiskebyn Grisslehamn når man på en halvtimme med cykel. Denna vackra sommarpärla bjuder på mysiga caféer och krogar, fiskhandlare i hamnen, tennisbanor och äventyrsgolf och här går även Eckerölinjen som tar dig till Åland på 2 timmar.

Läs mer –>