Home Kalendarium Fjällboloppet 2021

Datum

03 jul 2021
Expired!

Tid

09:00 - 12:00

Fjällboloppet 2021

Hallå alla löparintresserade!
Lördagen den 3:e Juli klockan 09.00 är det dags för tredje upplagan av av det legendariska Fjällboloppet. Efter de två senaster årens succé med 12 tappra löpare som genomförde loppet förra året är det nu dags igen och vi hoppas förstås på flera nya deltagare.
Vi kommer ha en officiell vätskekontroll med energiladdning halvvägs när vi når gamla Grisslehamn där folk gärna får möta upp och peppa lite.
För de som tycker att hela sträckan blir för lång så kan man därför även köra ”Lilla Fjällboloppet” och stoppa med målgång i Gamla Grisslehamn vilket blir cirka 12Km.
Vi kommer springa på klippor, stigar och grusvägar (ibland vilse i spenaten) och så nära kusten det går med stora delar av sträckningen längs Roslagsleden. Tempo anpassar vi efter vad som passar alla med småstopp på vackra platser längs vägen för att beundra utsikten. Total längd blir cirka 21-24Km men man kan ju förstås hänga med så läge man orkar. Målet är inte att springa på några snabba tider utan vi hjälps åt och peppa varandra så alla kommer fram.
Målgången blir detta året på Edblads i Gåsvik där vi mottas av jublande familjer och avslutar med en lunch deluxe för att fira bragden.
Var och en får själv se till att bli hämtad på Edblads eller där man väljer att avsluta.


Det vore verkligen kul om det var fler Fjällboholmare som ville hänga på! Tanken är i första hand att vi ska ha roligt och hinna njuta av vägen och inte att slå några världsrekord så ingen behöver vara rädd för att våga försöka! Tidigare år har vi en otrolig sammanhållning och hjälpts åt att peppa varandra när det gått tungt.

Vi startar klockan 09.00 den 3:e Juli vid början på Örnviksvägen (väg 7). Vi siktar på att det tar oss cirka tre timmar inklusive småstopp och vara på Edblads vid lunchtid.

Vi kommer att försöka förboka bord åt alla med familjer på Edblads så anmäl gärna om ni ska deltaga på facebookgruppen ”vi på fjällboholmar” där det finns en event som heter ”fjällboloppet” där kan ni även skriva hur många ni tror att ni blir.

I år tänkte vi även ta en startavgift på 150kr som betalas med Swish vid start, så vi kan ordna med ett riktigt bra vätskestopp på vägen.Angående Corona; Eftersom loppet är utomhus räknar vi med att det skall gå bra att genomföra med rimlig distansering om så behövs.

Evenemanget är avslutat.

Lämna ett svar